Tuesday, May 12, 2015

PODELITE DALJE AKO I VI VOLITE VASU MAJKU Moja Majka - Moj Andjeo

Ko ce brinuti se za moga tatu i svu ostalu djecu koju si imala a imala si ih šestero sve skupa ..... Baka se nasmiješila i odgovorila svojoj unučici : Dijete moje....Bilo je dana kada se samo jela pogača, pomazana s malo masti....čaša mlijeka djelila se na nekoliko vrlo malih šalica, meso se jelo samo za posebne prilike i to u vrlo malim količinama, ali nikome nije nedostajalo ljubavi. Vremena su tada bila teška, ali više su se ljudi cjenili i voljeli međusobno a manje gledalo na stvari.


Danas je obratno i taj svijet ne poznam. Žalim jer vi nikada nećete osjetiti ni djelić takvog spokoja koji je prebivao u srcima ...... Bako, jesi puno plakala izusti djevojčica ? Nježnim glasom reče baka : Jesam milo moje....lagala bih da kažem da nisam.

Svako srce proplače ma koliko jako bilo, jer nije od kamena. Plakala sam....ali noću kad svi zaspu i ne mogu čuti jecaj srca moga i molitvu koju sam molila svake večeri, preklinjući Boga za snagu kako bi odgojila i pružila sve od sebe za dobro mojih najmilijih! A s jutrom bih na mom licu sjajio osmjeh i samo lijepe riječi ....

Opet jednake za sve njih ! Danas sam ponosna što nisam poklekla ni u jednom porazu, i ostala sam dosljedna svojim ciljevima ! S rukom na srcu zaklopit ću oči bez suza i tereta....jer moj život je imao smisla !